A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Advil Cold Rapid 200 mg/30 mg kapszula (10x)

Webes ár 2.401 Ft
Az Advil Cold Rapid 200 mg/30 mg lágy kapszula (továbbiakban: Advil Cold Rapid) a megfázás és az influenza tünetei, például az orrdugulással (nasalis pangással) és az orrmelléküregek eldugulásával (sinusitisszel) járó fejfájás, láz, torokfájás, kisebb fájdalmak enyhítésére javasolt felnőtteknél és 12 évesnél idősebb gyermekeknél és serdülőknél
Cikkszám: 476713
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőttek, idősek és 12 évesnél idősebb gyermekek és serdülők:1 kapszula 4-6 óránként, 24 óra alatt azonban összesen legfeljebb 6 kapszula alkalmazható.Erősebb tünetek fennállása esetén egyszerre 2 kapszula (400 mg ibuprofén/60 mg pszeudoefedrin-hidroklorid) is bevehető. Az adagot szükség esetén meg lehet ismételni hat órás időközönként, mindazonáltal továbbra sem szabad túllépni a maximális napi adagot, amely összesen 6 kapszula (1200 mg ibuprofén és 180 mg pszeudoefedrin-hidroklorid).A tünetek enyhítésére a legkisebb hatásos adagot kell alkalmazni a lehető legrövidebb ideig. A kezelés maximális időtartama 5 nap, kivéve ha az orvos másképpen rendeli.Gyermekek és serdülőkAz Advil Cold Rapid alkalmazása ellenjavallt 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.Kizárólag szájon át történő alkalmazásra. A kapszulát egy pohár vízzel kell bevenni.

FIGYELEMEZTETÉS:
Az alkoholfogyasztás a kezelés ideje alatt kerülendő.A pszeudoefedrin-hidroklorid doppingteszten pozitív reakciót adhat.Ritkán előforduló örökletes fruktózintoleranciában szenvedő betegek a készítményt nem szedhetik. Az Advil Cold Rapid lágy kapszula szójalecitint tartalmaz. Földimogyoróra vagy szójára allergiás betegek nem alkalmazhatják ezt a gyógyszerkészítményt.Ez a gyógyszer kapszulánként 15,871 mg káliumot tartalmaz. Ezt vesekárosodásban szenvedő vagy kontrollált káliumtartalmú diétán lévő betegeknek figyelembe kell venniük.Az Advil Cold Rapid szorbitot (E 420), egy cukorfajtát tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy szervezete bizonyos cukrokat nem tolerál vagy nem tud megemészteni, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.Ellenjavallt:Azok a betegek, akiknél korábban túlérzékenységi reakció (pl. asztma, bronchospasmus, rhinitis, angioödéma, urticaria) jelentkezett ibuprofén, acetilszalicilsav vagy egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazásakor. Aktív vagy a kórelőzményben szereplő visszatérő peptikus fekély vagy vérzés (bizonyított fekély vagy vérzés két vagy több megkülönböztethető epizódja). Korábbi NSAID-kezeléshez kapcsolódó gastrointestinalis vérzés vagy perforatio a kórelőzményben. Súlyos veseelégtelenség vagy májelégtelenség (lásd 4.4 pont). Terhesség és szoptatás idején (lásd 4.6 pont). 12 éves kor alatti gyermekeknél.Súlyos cardiovascularis betegség, tachycardia, hypertonia, súlyos veseelégtelenség, angina pectoris, hyperthyreosis, diabetes, phaeochromocytoma, zárt zugú glaucoma, prosztata megnagyobbodás esetén.Egyéb NSAID-okat, köztük a ciklooxigenáz-2 szelektív inhibitorokat, fájdalomcsillapítókat vagy dekongesztáns készítményeket alkalmazó betegek.Triciklikus antidepresszánsokat szedő betegek.Jelenleg vagy az elmúlt két hétben monoaminoxidáz-gátlókkal kezelt betegek.

ÖSSZETÉTEL:
Hatóanyagok lágy kapszulánként: ibuprofén 200 mg pszeudoefedrin-hidroklorid 30 mg Ismert hatású segédanyagok: szorbit (E420), szójalecitin, kálium. Ez a gyógyszer lágy kapszulánként 15,871 mg káliumot tartalmaz.

ELLENJAVALLAT:
Azok a betegek, akiknél korábban túlérzékenységi reakció (pl. asztma, bronchospasmus, rhinitis, angioödéma, urticaria) jelentkezett ibuprofén, acetilszalicilsav vagy egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazásakor. Aktív vagy a kórelőzményben szereplő visszatérő peptikus fekély vagy vérzés (bizonyított fekély vagy vérzés két vagy több megkülönböztethető epizódja). Korábbi NSAID-kezeléshez kapcsolódó gastrointestinalis vérzés vagy perforatio a kórelőzményben. Súlyos veseelégtelenség vagy májelégtelenség Terhesség és szoptatás idején12 éves kor alatti gyermekeknél.Súlyos cardiovascularis betegség, tachycardia, hypertonia, súlyos veseelégtelenség, angina pectoris, hyperthyreosis, diabetes, phaeochromocytoma, zárt zugú glaucoma, prosztata megnagyobbodás esetén.Egyéb NSAID-okat, köztük a ciklooxigenáz-2 szelektív inhibitorokat, fájdalomcsillapítókat vagy dekongesztáns készítményeket alkalmazó betegek.Triciklikus antidepresszánsokat szedő betegek.Jelenleg vagy az elmúlt két hétben monoaminoxidáz-gátlókkal kezelt betegek.

MELLÉKHATÁS:
· émelygés (hányinger) · gyomor- vagy bélvérzés, melynek tünetei a vérhányás, a véres széklet vagy a fekete színű széklet· emésztési zavar, gyomorfájdalom, rosszullét (hányás), hasmenés, székrekedés, puffadás

KÖLCSÖNHATÁS:
Ne szedje az Advil Cold Rapid-ot, amennyiben a következő gyógyszerek bármelyikét szedi:· egyéb nem-szteroid gyulladáscsökkentő, pl. ibuprofén tartalmú gyógyszerek fájdalomcsillapításra, vagy napi 75 mg-nál magasabb dózisban acetilszalicilsav,· egyéb orrjárattisztító gyógyszerek, akár orálisan (szájon át), akár nazálisan (orron keresztül) alkalmazva, mint pl. pszeudoefedrin, fenilpropanolamin, fenilefrin vagy efedrin,· depresszió kezelésére úgynevezett nem szelektív monoaminoxidáz-gátlók (MAO-gátlók), mint pl. iproniazid, vagy ha az elmúlt 14 nap során alkalmazott ilyen szereket,· depresszió kezelésére szolgáló egyéb gyógyszerek, úgynevezett triciklikus antidepresszánsok, pl. amitriptilin.Ne szedje az Advil Cold Rapid-ot, ha a fentiek bármelyike érvényes Önre. Konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével az Advil Cold Rapid szedése előtt, ha a következő gyógyszerek bármelyikét szedi:· depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek, az úgynevezett reverzibilis monoamin-oxidáz-A gátlók (RIMA-k) és a szelektív szerotoninújrafelvétel-gátlók (SSRI-k), pl. fluoxetin;· linezolid;· bromokriptin, pergolid, lizurid, kabergolin, ergotamin vagy dihidroergotamin;· orális véralvadásgátlók, mint pl. a warfarin és egyéb vérhígító gyógyszerek, úgymint alacsony dózisú (napi 75 mg vagy kevesebb) acetilszalicilsav, klopidogrel vagy tiklopidin -mert az Advil Cold Rapid alkalmazása gyomorvérzéshez vezethet;· heparin, amikor vérrögképződés kezelésére vagy megelőzésére használják;· lítium, amikor súlyos hangulatzavarok kezelésére használják;· metotrexát;· magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. ACE-gátlók (ramipril), béta-blokkolók (atenolol), angiotenzin-II-receptor antagonisták (loszartán) vagy bármilyen vízhajtó tabletta (diuretikumok);· szívproblémák kezelésére alkalmazott digoxin vagy kinidin;· szervátültetés után alkalmazott ciklosporin vagy takrolimusz;· káliumspóroló vízhajtók, pl. amilorid vagy spironolakton;· epilepszia kezelésére használt fenitoin;· köszvény kezelésére szolgáló probenecid és szulfinpirazon;· HIV kezelésére szolgáló zidovudin;· cukorbetegség kezelésére szolgáló szulfonilureák, pl. gliklazid vagy glimepirid;· kinolon antibiotikumok, pl. ciprofloxacin;· Ginkgo biloba;· gyomorsavlekötők;· terhességmegszakításkor alkalmazott mifepriszton;· kortikoszteroidok (a gyulladáscsökkentő gyógyszerek egyik típusa), pl. hidrokortizon;· aminoglikozidok, pl. gentamicin vagy amikacin;· furazolidon, egy antibakteriális hatóanyag;· guanetidin, reszerpin vagy metildopa.
 
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!