A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.
Termék címkék:
Műkönny (

Artelac CL műkönny (10ml)

Webes ár 2.202 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 78!
A szem illetve kontaktlencsék nedvesítésére. A szaruhártya és a kötőhártya kiszáradás tüneteinek helyi kezelésére ("száraz szem") alkalmazható, melyet a könnyelválasztás- és a könnytermelés zavara okoz, helyi vagy szisztémás megbetegedés miatt, valamint hiányos vagy elégtelen szemhéjzár esetén, pl. szemégés, idegentest érzés és fény­ér­zékenység szél, hőség és fáradás környezeti hatásra. Kemény kontaktlencse nedvesítésére és utónedvesítésére. A hipromellóz fizikailag-kémiailag hat, vizes oldatban csökkenti a felületi nyomást, valamint az emel­kedett viszkozitást, rátapad a szaru- és kötőhártyára és biztosítja az elegendő nedvességet. Mivel a készítmény hatóanyaga nem szívódik fel, nem fejt ki általános hatást, így terhesség, szoptatás ideje alatt biztonsággal alkalmazható.
Gyártó: szállítható
Cikkszám: 624386
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Szokásos adagja naponta 3-5 alkalommal vagy szükség esetén gyakrabban 1 cseppet a kötőhártyazsákba cseppenteni. A kemény kontaktlencse ned­vesítésére is így javasolt alkalmazni. A készítmény hosszabb ideig alkalmazható.

ÖSSZETÉTEL:
A készítmény hatóanyaga 1 ml hipromellóz ml-enként. Egyéb összetevők: cetrimid, nátrium-edetát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, szorbit, injekcióhoz való víz.

ELLENJAVALLAT:
Ne használja a szemcseppet az összetevőkkel szembeni túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁS:
Az Artelac alkalmazása esetén túlérzékenységi reakció a szemben csak ritkán léphet fel. Az Artelac konzerválószerként cetrimidet tartalmaz, amely a gyakori használat esetén a szemet ingerli (égést, vörösséget, idegentestérzetet okoz) és tartós alkalmazás esetén a szaruhártya károsodhat. Ha a szemben túlérzékenységi reakció vagy ingerlés lép fel, szakítsa félbe a kezelést és keresse fel kezelőorvosát.

KÖLCSÖNHATÁS:
Más szemcseppel/szemkenőccsel történő kiegészítő kezelés esetén a később beadott szer mindig az előzőleg adott készítmény hatását befolyásolja, ezáltal a következő ké­szítmény beadása hígítja vagy a kötőhártyazsákból kiszorítja az előző készítményt. A különböző készítményekkel történő egyideju kezelés esetén a beadás között legalább 15 percnek kell eltelni, az Artelac szemcseppet kell utoljára használni.
 
Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen