A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Detralex 500 mg filmtabletta (120x)

Webes ár
11.549 Ft
Akciós ár 10.313 Ft
Kedvezmény: 11%
Menny.:db
Az alsó végtagok krónikus vénás elégtelenségének kezelésére az alábbi esetekben: - feszülés, nehézláb érzés; - fájdalom; - éjszakai lábikra görcsök; - haemorrhoidalis venák betegségei, akut haemorrhoidalis krízis kezelése.
Cikkszám: 334500
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: (1)

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Napi 2 tabletta elosztva délben és este 1-1 tabletta étkezés közben. Haemorrhoidalis krízis esetén 4 napon keresztül napi 6 tabletta, majd további 3 napon keresztül 4 tabletta. A Detralex tabletta szedése 18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél nem ajánlott. Vese- és májkárosodás, illetve időskor esetén dózismódosításra nincs szükség.

FIGYELEMEZTETÉS:
Akut haemorrhoidális epizódban a gyógyszer adása nem helyettesíti az analis betegségekben alkalmazott egyéb specifikus gyógyszerek adását. A kezelés csak rövid ideig tarthat. Ha a tünetek a rövid távú kezelés hatására nem javulnak, proctológiai vizsgálatot kell végezni, és a terápiát felül kell vizsgálni. Vénás betegség esetén a legkedvezőbb hatás megfelelő életmód mellett biztosított. Kerülni kell a napozást, a hosszú ideig történő állást, túlsúlyt. A séta és a megfelelő kompressziós harisnya javíthatják a keringést. A készítmény nem befolyásolja a GÉPJÁRMűVEZETÉShez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. TERHESSÉG: Az állatkísérletek nem mutattak teratogén hatást. Eddig káros mellékhatást emberben nem jelentettek. SZOPTATÁS: A készítmény anyatejbe való kiválasztódásáról nincs adat, ezért a szoptatás a gyógyszer szedése alatt nem ajánlott.

ÖSSZETÉTEL:
450 mg diosminum, 50 mg hesperidinum filmtablettánként.

ELLENJAVALLAT:
A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

MELLÉKHATÁS:
Ritkán enyhe gastrointestinalis és neurovegetativ panaszok, melyek nem teszik szükségessé a kezelés leállítását.

KÖLCSÖNHATÁS:
Nincs adat.

MEGJEGYZÉS:
Eltartása: szobahőmérsékleten.<*> FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK <*> Vénatonozáló és érhálózatot védő hatását a vénás rendszeren fejti ki. Gátolja a vénák tágulását és csökkenti a vénás pangást. A mikrocirkulációs területeken normalizálja a hajszálerek áteresztő képességét és erősíti a kapilláris ellenállást. Farmakologiai aktivitását kettős vak klinikai vizsgálatokkal igazolták, a gyógyszernek a vénás pletizmográfia paramétereire (vénás kapacitás, tágulékonyság, kiürülési idő) kifejtett hatása alapján. Megállapították, hogy a gyógyszer fokozza a vénás tónust és csökkenti a vénák kiürülési idejét. Angiosterrometriás mérések igazolták, hogy a kapillláris fragilitas fennállása esetén a gyógyszer fokozza a hajszálerek ellenállását. Felezési ideje: 11 óra. Kiürülése a széklettel, kb. 14%-ban a vizelettel történik.

EGYÉB:
<*> FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK <*> Vénatonozáló és érhálózatot védő hatását a vénás rendszeren fejti ki. Gátolja a vénák tágulását és csökkenti a vénás pangást. A mikrocirkulációs területeken normalizálja a hajszálerek áteresztő képességét és erősíti a kapilláris ellenállást. Farmakologiai aktivitását kettős vak klinikai vizsgálatokkal igazolták, a gyógyszernek a vénás pletizmográfia paramétereire (vénás kapacitás, tágulékonyság, kiürülési idő) kifejtett hatása alapján. Megállapították, hogy a gyógyszer fokozza a vénás tónust és csökkenti a vénák kiürülési idejét. Angiosterrometriás mérések igazolták, hogy a kapillláris fragilitas fennállása esetén a gyógyszer fokozza a hajszálerek ellenállását. Felezési ideje: 11 óra. Kiürülése a széklettel, kb. 14%-ban a vizelettel történik.
 
Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 120x
Bővebben

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 20. -
Igazolt vásárlás

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 120x