A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Detralex 500 mg filmtabletta (120x)

Webes ár 11.865 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 110!

Az alsó végtagok krónikus vénás elégtelenségének kezelésére az alábbi esetekben: - feszülés, nehézláb érzés; - fájdalom; - éjszakai lábikra görcsök; - haemorrhoidalis venák betegségei, akut haemorrhoidalis krízis kezelése.

Cikkszám: 334500
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: (1)

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Napi 2 tabletta elosztva délben és este 1-1 tabletta étkezés közben. Haemorrhoidalis krízis esetén 4 napon keresztül napi 6 tabletta, majd további 3 napon keresztül 4 tabletta. A Detralex tabletta szedése 18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél nem ajánlott. Vese- és májkárosodás, illetve időskor esetén dózismódosításra nincs szükség.

FIGYELEMEZTETÉS:
Akut haemorrhoidális epizódban a gyógyszer adása nem helyettesíti az analis betegségekben alkalmazott egyéb specifikus gyógyszerek adását. A kezelés csak rövid ideig tarthat. Ha a tünetek a rövid távú kezelés hatására nem javulnak, proctológiai vizsgálatot kell végezni, és a terápiát felül kell vizsgálni. Vénás betegség esetén a legkedvezőbb hatás megfelelő életmód mellett biztosított. Kerülni kell a napozást, a hosszú ideig történő állást, túlsúlyt. A séta és a megfelelő kompressziós harisnya javíthatják a keringést. A készítmény nem befolyásolja a GÉPJÁRMűVEZETÉShez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. TERHESSÉG: Az állatkísérletek nem mutattak teratogén hatást. Eddig káros mellékhatást emberben nem jelentettek. SZOPTATÁS: A készítmény anyatejbe való kiválasztódásáról nincs adat, ezért a szoptatás a gyógyszer szedése alatt nem ajánlott.

ÖSSZETÉTEL:
450 mg diosminum, 50 mg hesperidinum filmtablettánként.

ELLENJAVALLAT:
A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

MELLÉKHATÁS:
Ritkán enyhe gastrointestinalis és neurovegetativ panaszok, melyek nem teszik szükségessé a kezelés leállítását.

KÖLCSÖNHATÁS:
Nincs adat.

MEGJEGYZÉS:
Eltartása: szobahőmérsékleten.<*> FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK <*> Vénatonozáló és érhálózatot védő hatását a vénás rendszeren fejti ki. Gátolja a vénák tágulását és csökkenti a vénás pangást. A mikrocirkulációs területeken normalizálja a hajszálerek áteresztő képességét és erősíti a kapilláris ellenállást. Farmakologiai aktivitását kettős vak klinikai vizsgálatokkal igazolták, a gyógyszernek a vénás pletizmográfia paramétereire (vénás kapacitás, tágulékonyság, kiürülési idő) kifejtett hatása alapján. Megállapították, hogy a gyógyszer fokozza a vénás tónust és csökkenti a vénák kiürülési idejét. Angiosterrometriás mérések igazolták, hogy a kapillláris fragilitas fennállása esetén a gyógyszer fokozza a hajszálerek ellenállását. Felezési ideje: 11 óra. Kiürülése a széklettel, kb. 14%-ban a vizelettel történik.

EGYÉB:
<*> FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK <*> Vénatonozáló és érhálózatot védő hatását a vénás rendszeren fejti ki. Gátolja a vénák tágulását és csökkenti a vénás pangást. A mikrocirkulációs területeken normalizálja a hajszálerek áteresztő képességét és erősíti a kapilláris ellenállást. Farmakologiai aktivitását kettős vak klinikai vizsgálatokkal igazolták, a gyógyszernek a vénás pletizmográfia paramétereire (vénás kapacitás, tágulékonyság, kiürülési idő) kifejtett hatása alapján. Megállapították, hogy a gyógyszer fokozza a vénás tónust és csökkenti a vénák kiürülési idejét. Angiosterrometriás mérések igazolták, hogy a kapillláris fragilitas fennállása esetén a gyógyszer fokozza a hajszálerek ellenállását. Felezési ideje: 11 óra. Kiürülése a széklettel, kb. 14%-ban a vizelettel történik.
 
Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 120x
Bővebben

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 02. 20. -
Igazolt vásárlás

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 120x