A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Imorevin 2 mg/125 mg tabletta (10x)

Webes ár 1.592 Ft
Menny.:db
Különböző eredetű, akut diarrhoea tüneti kezelése felnőttek és 12 év feletti serdülők számára, különösen, ha a diarrhoea gázképződéssel kapcsolatos alhasi diszkomfort érzéssel jár együtt, beleértve a puffadást, görcsöket és a szélgörcsöt.
Cikkszám: 129174
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőttek: a kezdő adag 2 tabletta, majd minden laza széklet után 1 tablettát kell bevenni. A maximális napi adag 4 tabletta, legfelejbb két egymást követő napon. 12-18 év közötti serdülőkorúak: a kezdő adag 1 tabletta, majd minden laza széklet után 1 tablettát kell bevenni. A maximális napi adag 4 tabletta, legfeljebb két egymást követő napon. Gyermekpopuláció: az Imorevin tabletta alkalmazása 12 éves kor alatti gyermekeknek nem javasolt. Időskorúak: nincs szükség az adag módosítására. Vesekárosodás: nincs szükség a szokásos adag módosítására. Májkárosodás: az Imorevin tablettát óvatosan kell alkalmazni ilyen betegeknél a csökkent first pass metabolizmus miatt. Az alkalmazás módja: a tablettát folyadékkal kell bevenni.

FIGYELEMEZTETÉS:
TERHESSÉG: lehetőség szerint kerülni kell az Imorevin alkalmazását a terhesség első trimeszterében, azonban a második és harmadik trimeszterben a készítmény már szedhető. SZOPTATÁS: a loperamid-hidroklorid csak nagyon kis mértékben választódik ki a humán anyagtejbe, ezért az Imorevin tabletta alkalmazható szoptatás idején, amikor egyéb táplálkozási intézkedések már nem elegendőek és a bélrendszer motilitásának gyógyszeres gátlása indikált. GÉPJÁRMŰVEZETÉS: a loperamid-kezelés során jelentették fáradtság, szédülés és álmosság jelentkezését. Ha ez előfordul, a beteg nem vezethet és nem kezelhet gépeket. A loperamid-szimetikon hatóanyag komcinációval csak tüneti kezelés végezhető, amennyiben a diarrhoea oka megállapítható, lehetőség szerint oki terápiát kell alkalmazni. A szervezet víz- és elektrolit pótlásáról gondoskodni kell. Ha akut diarrhoeaban 48 órán belül nem következik be javulás, az Imorevin kezelést abba kell hagyni és a betegnek orvoshoz kell fordulni. Ha diarrhoeaban szenvedő AIDS-es betegek kezelése során a hasi distensio első tünetei jelentkeznek, az Imorevin tabletta adását abba kell hagyni. Izolált esetekben AIDS-es betegeknél toxikus megacolon fokozott kockázatával járó obstipatio előfordulását jelentették. Májkárosodásban szenvedő betegekre vonatkozó farmakokinetikai adatok nem állnak rendelkezésre, így ilyen betegeknél óvatosan kell alkalmazni az Imorevin tablettát a csökkent first pass metabolizmus miatt. Fokozott elővigyázatossággal kell alkalmazni májkárosodásban szenvedő betegeknél, mivel a relatív túladagolás központi idegrendszeri toxicitáshoz vezethet. Súlyos májkárosodásban szenvedő betegek csak orvosi felügyelet mellett szedhetik. TÚLADAGOLÁS: központi idegrendszeri depresszió, szájszárazság, hasi diszkomfort, hányinger, hányás, obstipatio, vizeletretenció, továbbá paralyticus ileus is előfordulhat. Kezelése: antidotumként naloxon adható. Ismételt naloxon kezelés is indokolt lehet. A beteget legalább 48 órán keresztül fokozott megfigyelés alatt kell tartani az esetleges központi idegrendszeri depresszió észlelésére.

ÖSSZETÉTEL:
2 mg loperamid-hidroklorid és 125 mg dimetikonnak megfelelő szimetikon tablettánként.

ELLENJAVALLAT:
Az Imorevin tabletta szedése ellenjavallt: - készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén, - magas lázzal, véres széklettel járó akut dysenteriában, - akut colitis ulcerosa esetén, - széles spektrumú antibiotikum kezeléssel összefüggő pseudomembranosus colitis esetén, - invazív kórokozó pl. Salmonella, Shigella és Campylobacter okozta enterocolitis fennállásakor, - 12 éves életkor alatti gyermekeknek. További ellenjavallatot jelent az obstipáció és minden olyan kórkép, amelyben a perisztaltika gátlása kerülendő az esetleges súlyos következmények - pl. ileus, subileus, megacolon, toxikus megacolon, stb. - kockázata miatt. A loperamid-hidroklorid szedését haladékatalnul abba kell hagyni amint székrekedés, hasi distensio, illetve ileus lép fel.

MELLÉKHATÁS:
Immunrendszeri betegségek és tünetek: Nem ismert gyakoriságú: túlérzékenységi reakció, beleértve: anafilaxiás sokk, anafilaktoid reakció. Idegrendszeri betegségek és tünetek: Nem gyakori: somnolentia. Nem ismert gyakoriságú: eszméletvesztés, csökkent éberségi szint, szédülés. Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: Gyakori: émelygés, dysgeusia. Nem gyakori: székrekedés. Nem ismert gyakoriságú: megacolon (beleértve a toxicus megacolont), ielus, hasi fájdalom, hányás, hasi distensio, dyspepsia, flatulentia. A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei: Nem gyakori: bőrkiütés. Nem ismert gyakoriságú: angiooedema, urticaria, bőrviszketés. Vese- és húgyúti betegségek és tünetek: Nem ismert gyakoriságú: vizeletretenció.

KÖLCSÖNHATÁS:
A nem klinikai adatok alapján a loperamid egy P-glikoprotein szubsztrát. A loperamid együttadása kinidinnel vagy ritonavirrel a loperamid plazmaszintjének 2-3-szoros emelkedését eredményezte. A loperamid egyidejű alkalmazása itrakonazollal a loperamid plazmaszintjének 3-4-szeres emelkedését okozta. A loperamid és a ketokonazol egyidejű alkalmazása a loperamid plazma- koncentrációjának ötszörös emelkedését okozta. A loperamid együttadása orális dezmopresszinnel, a dezmopresszin plazma-koncentrációjának háromszoros emelkedését okozta, feltehetően a lassabb gasztrointesztinális motilitás miatt. A lopramid hatását várhatóan a hasonló farmakológiai jellemzőkkel rendelkező gyógyszerek erősíthetik, ill. azok, amelyek gyorsítják a gyomor-bél ürürlést, csökkenthetik. Mivel a szimetikon nem szívódik fel a gastrointestinális traktusból, nem bárható releváns kölcsönhatás más gyógyszerekkel.

Akciós Nem
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 10x
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Nem
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 10x