A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Kaloba belsőleges oldatos cseppek (20ml)

Webes ár 2.498 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 67!

Felső légúti fertőzések, többek között a közönséges megfázás tüneteinek enyhítésére.

Hagyományos növényi gyógyszer.

A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

Gyártó: Dr. Willmar Schwabe
Cikkszám: 846725
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

1. MiLYEN TíPUSÚ GYÓGYSZER a Kaloba belsőleges oldatos cseppek ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Farmakoterápiás csoport Köhögés és meghűlés gyógyszerei.
Kezelési javallatok A termék hagyományos növényi gyógyszer, amelyet kizárólag a régóta fennálló használat alapján alkalmaznak felső légúti fertőzések, többek között a közönséges megfázás olyan tüneteinek enyhítésére, mint a torokfájás, köhögés és az orrdugulás, orrfolyás.
2. TUDNIVALÓK a Kaloba belsőleges oldatos cseppek szedése ELŐTT
Ne szedje a Kaloba belsőleges oldatos cseppeket - ha allergiás (túlérzékeny) a Pelargonium sidoides kivonatra vagy a készítmény egyéb összetevőjére - három évesnél fiatalabb gyermekeknél (alkoholtartalom miatt) - ha fokozott vérzékenységi hajlamban szenved, vagy véralvadásgátló készítményekkel kezelik - súlyos máj- és vesebetegségben, mivel ezen a területen nem állnak rendelkezésre megfelelő tapasztalatok.
A Kaloba belsőleges oldatos cseppek fokozott elővigyázatossággal alkalmazható - ha állapota egy héten belül nem javul, ha több napig lázas, vagy ha légszomja vagy véres köpete van, azonnal forduljon orvosához. - A Kaloba belsőleges oldatos cseppek alkalmazása 3 és 6 éves kor közötti gyermekek számára nem javasolt, mivel ebben a korcsoportban elégtelen mennyiségű adat áll rendelkezésre a biztonságosságra vonatkozóan.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Gyógyszerkölcsönhatásokról ezidáig nem számoltak be. A Kaloba belsőleges oldatos cseppek a véralvadási paramétereket befolyásolhatja, ezért nem zárható ki annak lehetősége, hogy a szájon át szedett véralvadásgátló gyógyszerek (pl. dikumarol és warfarin) hatását egyidejű szedésekor esetleg fokozhatja Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Terhesség és szoptatás A készítményt nem szabad alkalmazni terhesség és szoptatás alatt, mivel ezekre az állapotokra vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok. Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Kaloba belsőleges oldatos cseppek nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Fontos információk a Kaloba belsőleges oldatos cseppek egyes összetevőiről A Kaloba belsőleges oldatos cseppek 12 térfogat% etanolt (alkohol) tartalmaz. Ez az alábbiaknak felel meg (1 g készítmény ~21 csepp): - a készítmény 30 cseppje 125 mg alkoholt tartalmaz, ami 2,5 ml sörnek vagy 1,0 ml bornak felel meg. - a készítmény 20 cseppje kevesebb, mint 100 mg (kb. 84 mg) alkoholt tartalmaz, ami 1,7 ml sörnek vagy 0,7 ml bornak felel meg. Etanoltartalma miatt a készítmény káros az alkoholbetegek számára. Az alkoholtartalmat figyelembe kell venni terhesség és szoptatás alatt, valamint olyan magas kockázati csoportba tartozó betegek kezelésekor, mint pl. a májbetegségben szenvedők vagy epilepsziások.
3. Hogyan kell SZEDNI a Kaloba belsőleges oldatos cseppeket?
 
A Kaloba belsőleges oldatos cseppeket mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A Kaloba belsőleges oldatos cseppek szájon át szedhető folyékony készítmény. Szokásos napi adagja: a) felnőtteknek és 12 évnél idősebb fiataloknak naponta 3-szor 30 csepp b) 6 és 12 év közötti gyermekeknek napi 3-szor 20 csepp A szükséges mennyiségű cseppet közvetlenül kanálból, vagy tetszés szerint fél pohár vízzel elkeverve is be lehet venni, és a pohár tartalmát egyszerre kell meginni. (1 g készítmény~ 21 csepp) Az adagok bevétele reggel, délben és este javasolt. Tartsa az üveget függőlegesen, és ha szükséges, kissé ütögesse meg az alját.
Mennyi ideig kell szedni a Kaloba belsőleges oldatos cseppeket
A tünetek enyhülése után ajánlott az alkalmazást még néhány (2-3) napig folytatni a betegség kiújulásának elkerülése érdekében. A gyógyszer szedése 2 hétnél tovább ne tartson.
Ha az előírtnál több Kaloba belsőleges oldatos cseppet vett be Túladagolásból eredő tünetekről nem számoltak be.
Ha elfelejtette bevenni a Kaloba belsőleges oldatos cseppeket Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adag pótlására. Folytassa a kezelést az orvosa által előírt vagy a jelen betegtájékoztatóban szereplő módon. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
 
Mint minden gyógyszer, így a Kaloba belsőleges oldatos cseppek is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások értékelése az alábbi gyakorisági osztályozáson alapszik:
Nagyon gyakori: 10-ből több mint egy kezelt személynél fordul elő
Gyakori: 100-ból több mint egy kezelt személynél fordul elő
Nem gyakori: 1000-ből több mint egy kezelt személynél fordul elő
Ritka: 10 000-ből több mint egy kezelt személynél fordul elő
Nagyon ritka: 10 000-ből egy vagy egynél kevesebb kezelt személynél fordul elő, beleértve az elszigetelt eseteket is. Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek Ritka: enyhe fogíny- és orrvérzés Emésztőrendszeri betegségek és tünetek Nem gyakori: Emésztőrendszeri panaszok, mint gyomorfájdalom, gyomorégés, émelygés vagy hasmenés Immunrendszeri betegségek és tünetek Ritka: túlérzékenységi reakciók (I-es típusú reakciók, amelyeket bőrkiütés, csalánkiütés és bőr- valamint nyálkahártya viszketés kísér; II-es típusú reakciók antitest képződéssel) Ilyen reakciók a Kaloba belsőleges oldatos cseppek első bevétele után is jelentkezhetnek. Nagyon ritka: súlyos túlérzékenységi reakciók az arc duzzanatával, nehézlégzéssel és vérnyomáscsökkenéssel Máj- és epebetegségek illetve tünetek Nagyon ritka: emelkedett májenzim értékeket figyeltek meg a Kaloba belsőleges oldatos cseppek bevétele után; ezen eredmény és a készítmény alkalmazása közötti ok-okozati összefüggés nem bizonyított. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. Hogyan kell A Kaloba belsőleges oldatos cseppeket tárolni?
 
A Kaloba belsőleges oldatos cseppek gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. A dobozon és az üvegen feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Kaloba belsőleges oldatos cseppeket. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A tartály kinyitása után a 20 és 50 ml-es palackokat ne használja 3 hónapnál hosszabb ideig. Hosszabb idő eltelte után a folyékony állapotú növényi alapú kivonatok zavarossá válnak, ami azonban egyáltalán nem befolyásolja a termék hatásosságát. Mivel a Kaloba belsőleges oldatos cseppek természetes termék, ezért kisebb szín- és ízbeli eltérések előfordulhatnak. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. További INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Kaloba belsőleges oldatos cseppek - A készítmény hatóanyaga: 10 g készítmény tartalma: Pelargonium sidoides DC., radix (dél - afrikai muskátli gyökér) -ből készült folyékony kivonat. (1: 8-10) (EPsŽ 7630). 8 g Kivonószer: 11% m/m etanol. - Egyéb összetevők: etanol, 85%-os glicerin, tisztított víz.
Milyen a Kaloba belsőleges oldatos cseppek külleme és mit tartalmaz a csomagolás Világosbarnától vörösesbarnáig terjedő színű 20 ml vagy 50 ml oldat III. típusú barna üvegbe töltve, mely fehér színű LDPE cseppentő betéttel van ellátva és fehér színű PP csavaros kupakkal van lezárva. 1 üveg dobozban. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Cseppek bevételre
Kiszerelés 20ml
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Cseppek bevételre
Kiszerelés 20ml