A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Movex 1500 mg belsőleges oldathoz por (30x)

Webes ár 6.284 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 19!
Enyhe-, középsúlyos térdízületi osteoarthritis tüneteinek enyhítése.
Cikkszám: 282649
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőtteknek: a napi dózis 1 tasak por (1500 mg/nap), kúraszerű adagolásban. Gyermekek és serdülők: A Movex nem javallott 18 év alatti gyermekek és serdülők kezelésére, a biztonságosságra és hatásosságra vonatkozó adatok elégtelensége miatt. Idősek Idős betegekkel specifikus vizsgálatok nem történtek, de a klinikai tapasztalatok szerint az egyébként egészséges idős betegek kezelésekor adagmódosítás nem szükséges. Károsodott vese- és/vagy májműködés Károsodott vese- vagy májműködésű betegekre vonatkozóan adagolási javaslat nem adható, mivel ezzel kapcsolatban nem végeztek vizsgálatokat. A por-tasak tartalmát egy pohár vízben feloldva, étkezés közben ajánlott bevenni. A per os kezelés teljes időtartama 3 hónap, mely évente több alkalommal ismételhető, 2 hónapos szünetek közbeiktatásával.

FIGYELEMEZTETÉS:
A készítmény csak fokozott óvatossággal alkalmazható asthmás betegek kezelésére, mivel ezek a betegek fokozottan hajlamosak glükózamin által kiváltott allergiás reakcióra, és ezt az asthmás tünetek súlyosbodása kísérheti. Súlyos máj- vagy veseelégtelenségben azonban csak orvosi felügyelettel alkalmazható. Csökkent glükóztoleranciájú betegeknél a kezelés bevezetése előtt, illetve a kezelés folyamán rendszeres időközönként ellenőrizni kell a vércukorszintet. A Movex 1500 mg por belsőleges oldathoz napi adagja (1500 mg) 151 mg nátriumot tartalmaz, amit a nátrium-szegény diétát tartó betegeknél figyelembe kell venni. Ez a készítmény tasakonként 20 mg aszpartámot tartalmaz, amely fenilalanin forrás. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet. TERHESSÉG: A glükózamin alkalmazása terhesség ideje alatt nem javasolt. SZOPTATÁS: Megfelelő biztonságossági adatok hiányában a glükózamin alkalmazása a szoptatás ideje alatt nem javasolt. GÉPJÁRMŰVEZETÉS: A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló központi idegrendszeri és motoros rendszert befolyásoló lényeges hatása nem ismert. Fejfájás, fáradtság, szédülés vagy álmosság esetén óvatosság ajánlott. TÚLADAGOLÁS: Túladagolás esetén tüneti kezelést és szükség esetén a szokásos támogató intézkedéseket kell alkalmazni, pl. a folyadék- és elektrolit-háztartás egyensúlyának helyreállítása.

ÖSSZETÉTEL:
1500 mg glükózamin-szulfátot tartalmaz (1884 mg glükózamin-szulfát-nátrium- klorid formájában) tasakonként. Segédanyagok: Aszpartám: 20 mg-ot tartalmaz tasakonként. Nátrium: 151 mg-ot tartalmaz tasakonként.

ELLENJAVALLAT:
• A készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység. • A Movex nem adható kagylóra allergiás betegeknek, mivel a hatóanyagot kagylóból nyerik.

MELLÉKHATÁS:
Anyagcsere- és táplálkozási: Diabeteses betegeknél a vércukorszint zavara Pszichiátriai kórképek: álmatlanság Idegrendszeri: aluszékonyság. fejfájás, szédülés Szembetegségek: látászavarok Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: szívritmus zavarok Érbetegségek: kipirulás Légzőrendszeri mellkasi és mediastinalis betegségek: asthma/ a meglévő asthma súlyosbodása Emésztőrendszeri: hasmenés, székrekedés, hányinger, Flatulencia, hasi fájdalom, emésztési zavar Máj- és epebetegségek: sárgaság Bőr és a bőralatti szövet: Erythema, viszketés, bőrkiütés Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók: fáradékonyság, oedema/perifériás oedema Laboratóriumi és egyéb vizsgálatok eredményei: májenzimszintek emelkedése, vércukorszint emelkedés, vérnyomás emelkedés, INR ingadozás

KÖLCSÖNHATÁS:
A glükózamin-szulfát nem gátolja és nem indukálja a humán CYP450 enzimrendszer főbb enzimeit. Mivel nem befolyásolja az abszorbciós mechanizmusokat és felszívódása után nem kötődik a plazma fehérjékhez valamint az endogén glükózaminhoz hasonlóan vagy beépül a proteoglikánokba vagy a citokróm enzimrendszertől függetlenül bomlik le, ezért nem valószínű, hogy növeli a gyógyszer-interakciók lehetőségét. Kumarin típusú véralvadásgátló készítmények (warfarin és acenokoumarol) glükózaminnal való együttadásakor emelkedett INR-értékekről számoltak be. Ezen értékeket a glükózamin terápia kezdetén és befejezésekor ellenőrizni kell. Glükózamin együttadása növelheti a tetraciklinek felszívódását és szérumkoncentrációját, bár ennek a kölcsönhatásnak a klinikai jelentősége valószínűleg korlátozott. A szteroidok és a nem-szteroid gyulladásgátlók és fájdalomcsillapítók egyaránt adhatók együtt a glükózamin-szulfáttal.
 
Akciós Nem
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Pezsgőgranulátum, vízben oldódó por tasakban
Kiszerelés 30x
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Nem
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Pezsgőgranulátum, vízben oldódó por tasakban
Kiszerelés 30x