A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Movex 1500 mg belsőleges oldathoz por (60x tasak)

Webes ár
8.065 Ft
Akciós ár 6.449 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db
A Movex 1500 mg glükózamin-szulfát hatóanyagú gyógyszer, mely napi 1x alkalmazással hatékonyan enyhíti a térdízületi porckopás tüneteit. Narancsos ízű, vízben oldódó por formában, 30x és 60x kiszerelésben kapható.
Cikkszám: 311129
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőtteknek: a napi dózis 1 tasak por (1500 mg/nap), kúraszerű adagolásban. Gyermekek és serdülők: A Movex nem javallott 18 év alatti gyermekek és serdülők kezelésére, a biztonságosságra és hatásosságra vonatkozó adatok elégtelensége miatt. Idősek Idős betegekkel specifikus vizsgálatok nem történtek, de a klinikai tapasztalatok szerint az egyébként egészséges idős betegek kezelésekor adagmódosítás nem szükséges. Károsodott vese- és/vagy májműködés Károsodott vese- vagy májműködésű betegekre vonatkozóan adagolási javaslat nem adható, mivel ezzel kapcsolatban nem végeztek vizsgálatokat. A por-tasak tartalmát egy pohár vízben feloldva, étkezés közben ajánlott bevenni. A per os kezelés teljes időtartama 3 hónap, mely évente több alkalommal ismételhető, 2 hónapos szünetek közbeiktatásával.

FIGYELEMEZTETÉS:
A készítmény csak fokozott óvatossággal alkalmazható asthmás betegek kezelésére, mivel ezek a betegek fokozottan hajlamosak glükózamin által kiváltott allergiás reakcióra, és ezt az asthmás tünetek súlyosbodása kísérheti. Súlyos máj- vagy veseelégtelenségben azonban csak orvosi felügyelettel alkalmazható. Csökkent glükóztoleranciájú betegeknél a kezelés bevezetése előtt, illetve a kezelés folyamán rendszeres időközönként ellenőrizni kell a vércukorszintet. A Movex 1500 mg por belsőleges oldathoz napi adagja (1500 mg) 151 mg nátriumot tartalmaz, amit a nátrium-szegény diétát tartó betegeknél figyelembe kell venni. Ez a készítmény tasakonként 20 mg aszpartámot tartalmaz, amely fenilalanin forrás. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet. TERHESSÉG: A glükózamin alkalmazása terhesség ideje alatt nem javasolt. SZOPTATÁS: Megfelelő biztonságossági adatok hiányában a glükózamin alkalmazása a szoptatás ideje alatt nem javasolt. GÉPJÁRMŰVEZETÉS: A gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló központi idegrendszeri és motoros rendszert befolyásoló lényeges hatása nem ismert. Fejfájás, fáradtság, szédülés vagy álmosság esetén óvatosság ajánlott. TÚLADAGOLÁS: Túladagolás esetén tüneti kezelést és szükség esetén a szokásos támogató intézkedéseket kell alkalmazni, pl. a folyadék- és elektrolit-háztartás egyensúlyának helyreállítása.

ÖSSZETÉTEL:
1500 mg glükózamin-szulfátot tartalmaz (1884 mg glükózamin-szulfát-nátrium- klorid formájában) tasakonként. Segédanyagok: Aszpartám: 20 mg-ot tartalmaz tasakonként. Nátrium: 151 mg-ot tartalmaz tasakonként.

ELLENJAVALLAT:
• A készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység. • A Movex nem adható kagylóra allergiás betegeknek, mivel a hatóanyagot kagylóból nyerik.

MELLÉKHATÁS:
Anyagcsere- és táplálkozási: Diabeteses betegeknél a vércukorszint zavara Pszichiátriai kórképek: álmatlanság Idegrendszeri: aluszékonyság. fejfájás, szédülés Szembetegségek: látászavarok Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: szívritmus zavarok Érbetegségek: kipirulás Légzőrendszeri mellkasi és mediastinalis betegségek: asthma/ a meglévő asthma súlyosbodása Emésztőrendszeri: hasmenés, székrekedés, hányinger, Flatulencia, hasi fájdalom, emésztési zavar Máj- és epebetegségek: sárgaság Bőr és a bőralatti szövet: Erythema, viszketés, bőrkiütés Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók: fáradékonyság, oedema/perifériás oedema Laboratóriumi és egyéb vizsgálatok eredményei: májenzimszintek emelkedése, vércukorszint emelkedés, vérnyomás emelkedés, INR ingadozás

KÖLCSÖNHATÁS:
A glükózamin-szulfát nem gátolja és nem indukálja a humán CYP450 enzimrendszer főbb enzimeit. Mivel nem befolyásolja az abszorbciós mechanizmusokat és felszívódása után nem kötődik a plazma fehérjékhez valamint az endogén glükózaminhoz hasonlóan vagy beépül a proteoglikánokba vagy a citokróm enzimrendszertől függetlenül bomlik le, ezért nem valószínű, hogy növeli a gyógyszer-interakciók lehetőségét. Kumarin típusú véralvadásgátló készítmények (warfarin és acenokoumarol) glükózaminnal való együttadásakor emelkedett INR-értékekről számoltak be. Ezen értékeket a glükózamin terápia kezdetén és befejezésekor ellenőrizni kell. Glükózamin együttadása növelheti a tetraciklinek felszívódását és szérumkoncentrációját, bár ennek a kölcsönhatásnak a klinikai jelentősége valószínűleg korlátozott. A szteroidok és a nem-szteroid gyulladásgátlók és fájdalomcsillapítók egyaránt adhatók együtt a glükózamin-szulfáttal.
 
Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Pezsgőgranulátum, vízben oldódó por tasakban
Kiszerelés 60x tasak
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Pezsgőgranulátum, vízben oldódó por tasakban
Kiszerelés 60x tasak