A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Mucopront szirup (90ml)

Webes ár 1.854 Ft
Nagy mennyiségű köpet termelődésével járó légúti megbetegedésekben, mint acut és chronicus bronchitis, bronchiectasia, tüdőgyulladás, tüdő tbc, pneumoconiosis, a légutak és a torok gyulladásos megbetegedéseinél adjuváns kezelés formájában.
Cikkszám: 273844
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőtteknek: Naponta 3-szor 12 ml szirup naponta. Gyermekeknek: 2 éves kor felett: (12-20 ttkg között): naponta 2-szer 4 ml, 4 éves kor felett: (16 ttkg felett): naponta 3-szor 4 ml. 5 g (4 ml) szirup 250 mg karbociszteint tartalmaz. A "gyermekbiztos" üveget lezáró csavaros kupak tetején átlátszó mérőkupak található, 4,8,12 ml-es vonaljelzésekkel az adagolás megkönnyítésére. 4 ml (5 g) szirup 2,1 g szorbitot tartalmaz (ami megfelel 2,1 g szénhidrátnak, ill. 0,18 diabetikus egységnek). A szurip bevételét követően folyaédkot kell inni. A kezelés időtartama nem lehet hosszabb 10 napnál.

FIGYELEMEZTETÉS:
Csak az előny/kockázat mérlegelésével (pl. dóziscsökkentéssel) adható: - Asthma bronchiale-ban szenvedő betegeknek (asthmás rohamot provokálhat, ill a léguti obstrukció fokozódhat. Bronchusgörcs előfordulása esetén a kezelést azonnal fel kell függeszteni. - Gastrointestinalis vérzésre hajlamosító állapotok esetén, mint pl. oesophagus varix, peptikus fekély. (a carbocystein provokálta hányás a vérzésveszélyt fokozza). A készítmény Nipagin tartalma miatt a kezelés során urticaria léphet fel, ami fokozza az egyéb allergiás reakciók kockázatát, ideértve a bronchospasmust is. A betegek figyelmét fel kell hívni arra, hogy a keletkezett váladékot fel kell höhögni és ki kell köpni, hogy elkerülhető legyen a váladék tüdőben való felhalmozódása. TERHESSÉG, SZOPTATÁS idején a gyógyszer nem alkalmazható. Nem észlelték, hogy hatással lenne a JÁRMŰVEZETÉSHEZ szükséges képességekre. Cukorbetegeknek is adható.

ÖSSZETÉTEL:
250mg carbocisteinum (Na-só formájában) 5 g oldatban. Fontosabb segédanyagok: karamell aroma, barack aroma, saccharimid-natrium, Nipanin

ELLENJAVALLAT:
- Carbocystein-túlérzékenység; - aktív gyomorfekély (ulcus pepticum); - terhesség, szoptatás időszaka, - 2 év alatti életkor, - a szirup szorbit tartalma miatt fruktóz-intolerancia esetén.

MELLÉKHATÁS:
Előfordulhat szédülés, fejfájás, gyomor-és bélpanasz (hasmenés, vérzés), bőrpír. A tünetek súlyosbodásával az adagot csökkenteni kell. A szirup Nipagin-tartalma miatt érzékeny betegek esetében urticaria, vagy egyéb allergiás reakció léphet fel.

KÖLCSÖNHATÁS:
Köhögéscsillapítókkal együtt adva a köhögési reflex gátlása következtében veszélyes véladékfelhalmozódás alakulhat ki, ezért egyidejűleg nem alkalmazhatók.

MEGJEGYZÉS:
A felbontott készítmény 4 hétig használható fel.

Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!