A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Mucopront szirup (90ml)

Webes ár
2.115 Ft
Akciós ár 1.625 Ft
Kedvezmény: 23%
Menny.:db
Nagy mennyiségű köpet termelődésével járó légúti megbetegedésekben, mint acut és chronicus bronchitis, bronchiectasia, tüdőgyulladás, tüdő tbc, pneumoconiosis, a légutak és a torok gyulladásos megbetegedéseinél adjuváns kezelés formájában.
Cikkszám: 273844
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőtteknek: Naponta 3-szor 12 ml szirup naponta. Gyermekeknek: 2 éves kor felett: (12-20 ttkg között): naponta 2-szer 4 ml, 4 éves kor felett: (16 ttkg felett): naponta 3-szor 4 ml. 5 g (4 ml) szirup 250 mg karbociszteint tartalmaz. A "gyermekbiztos" üveget lezáró csavaros kupak tetején átlátszó mérőkupak található, 4,8,12 ml-es vonaljelzésekkel az adagolás megkönnyítésére. 4 ml (5 g) szirup 2,1 g szorbitot tartalmaz (ami megfelel 2,1 g szénhidrátnak, ill. 0,18 diabetikus egységnek). A szurip bevételét követően folyaédkot kell inni. A kezelés időtartama nem lehet hosszabb 10 napnál.

FIGYELEMEZTETÉS:
Csak az előny/kockázat mérlegelésével (pl. dóziscsökkentéssel) adható: - Asthma bronchiale-ban szenvedő betegeknek (asthmás rohamot provokálhat, ill a léguti obstrukció fokozódhat. Bronchusgörcs előfordulása esetén a kezelést azonnal fel kell függeszteni. - Gastrointestinalis vérzésre hajlamosító állapotok esetén, mint pl. oesophagus varix, peptikus fekély. (a carbocystein provokálta hányás a vérzésveszélyt fokozza). A készítmény Nipagin tartalma miatt a kezelés során urticaria léphet fel, ami fokozza az egyéb allergiás reakciók kockázatát, ideértve a bronchospasmust is. A betegek figyelmét fel kell hívni arra, hogy a keletkezett váladékot fel kell höhögni és ki kell köpni, hogy elkerülhető legyen a váladék tüdőben való felhalmozódása. TERHESSÉG, SZOPTATÁS idején a gyógyszer nem alkalmazható. Nem észlelték, hogy hatással lenne a JÁRMŰVEZETÉSHEZ szükséges képességekre. Cukorbetegeknek is adható.

ÖSSZETÉTEL:
250mg carbocisteinum (Na-só formájában) 5 g oldatban. Fontosabb segédanyagok: karamell aroma, barack aroma, saccharimid-natrium, Nipanin

ELLENJAVALLAT:
- Carbocystein-túlérzékenység; - aktív gyomorfekély (ulcus pepticum); - terhesség, szoptatás időszaka, - 2 év alatti életkor, - a szirup szorbit tartalma miatt fruktóz-intolerancia esetén.

MELLÉKHATÁS:
Előfordulhat szédülés, fejfájás, gyomor-és bélpanasz (hasmenés, vérzés), bőrpír. A tünetek súlyosbodásával az adagot csökkenteni kell. A szirup Nipagin-tartalma miatt érzékeny betegek esetében urticaria, vagy egyéb allergiás reakció léphet fel.

KÖLCSÖNHATÁS:
Köhögéscsillapítókkal együtt adva a köhögési reflex gátlása következtében veszélyes véladékfelhalmozódás alakulhat ki, ezért egyidejűleg nem alkalmazhatók.

MEGJEGYZÉS:
A felbontott készítmény 4 hétig használható fel.

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Szirup,oldat,szuszpenzió,por oldatkészítéshez
Kiszerelés 90ml
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Szirup,oldat,szuszpenzió,por oldatkészítéshez
Kiszerelés 90ml