A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Paranit Extra Strong fejtetű kezelő sampon (200ml)

Webes ár 3.747 Ft
Menny.:db

A Paranit Extra Strong sampon bizonyítottan 100%-os hatékonysággal veszi fel a küzdelmet a fejtetvek ellen már 5 perc után, valamint véd az esetleges újrafertőződésektől

Gyártó: szállítható
Cikkszám: 322656
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A fejtetűről

A fejtetvek apró, szárny nélküli rovarok, kizárólag a hajban élő vérszívó élősködők. 3 pár lábuk segíti őket a helyváltoztatásban, illetve a hajhoz való tapadásban. A kifejlett tetvek 3-4 mm hosszúak, és kb. 30 napig élnek. Egy nőstény egyed életében 200-300 serkét rak. Ezekből 7 nap múlva kelnek ki és 10 nap alatt válnak kifejlett tetvekké. Táplálkozás közben a tetvek nyálat fecskendeznek a fejbőrbe, ami túlérzékenységi reakciót válthat ki, súlyos viszketést és irritációt okozva. A fertőzöttséget ellenőrizhetjük a haj alapos átvizsgálásával, a fejtetvek ill. a jobban észrevehető serkék keresésével.

Hogyan fertőződnek meg az emberek tetűvel?

A tetvek főleg fejről fejre terjednek, vagy közvetlen érintkezés útján, főképp a közvetlen környezetükben lévő gyermekekkel, vagy sapkákkal, sálakkal, kabátokkal, fésűkkel, puha játékokkal, stb. történő érintkezés útján. A tetvek megjelenése nincs összefüggésben a higiéniával, sőt, a tetvek a tiszta, természetes hajat kedvelik.

A Paranit Extra Strong samponról

A Paranit Extra Strong sampon hatékonysága fejtetvek ellen klinikailag tesztelt és bizonyított*. Hármas hatású:

A) Kezel - 5 perc alatt megfullasztja és kiszárítja a fejtetveket, a serkék elleni sikeres kezeléshez 10 percnyi hatóidő javasolt. Mivel a Paranit Extra Strong sampon nem tartalmaz rovarölő szereket, a fejtetvekben nem alakulhat ki rezisztencia az összetevőkkel szemben.

B) Véd - A Paranit Extra Strong sampon LPF-et tartalmaz, egy olyan anyagot, ami a fejtetvek számára kedvezőtlen körülményeket teremt a hajban, és akár 72 órán keresztül véd az újrafertőződéstől.*

C) Tisztít - A sampon összetétele tisztítja is a hajat, így egy lépésben kezelheti és megmoshatja a haját. A mechanikus hatásnak köszönhetően a fejtetvekben nem alakulhat ki rezisztencia az összetevőkkel szemben.

Hogyan kell használni a Paranit sampont?

Mindössze annyit kell tennie, hogy követi az alábbi utasításokat lépésről lépésre.

Ellenőrizze a fejtetvek jelenlétét

Használja a mellékelt sűrű fogazatú fejtetű-eltávolító fésűt a családtagok hajának - lehetőleg nappali fénynél történő - alapos ellenőrzéséhez. Kezeljen minden családtagot, akinél észlelte a fejtetű jelenlétét ugyanazon a napon, hogy elkerülje az újrafertőződést.

• A száraz hajat könnyebb átvizsgálni.

• Mindenekelőtt kefélje át a hajat, hogy kisimítsa az összekuszálódott hajszálakat, majd vizsgálja át tincsről tincsre.

• Ellenőrizze a hajszálak tövét, a fülek mögötti területet és a tarkót, mert a leggyakrabban ezeken a helyeken találhatók fejtetvek és serkék.

• A fésűt minden használat után alaposan tisztítsa meg langyos, szappanos vízzel, hogy elkerülje a továbbfertőződést.

1. lépés: használja a Paranit Extra Strong sampont

Használat előtt rázza fel a flakont.

Alkalmazzon megfelelő mennyiségű Paranit Extra Strong sampont a száraz hajon, elkerülve a szem környékét. Győzödjön meg róla, hogy az összes hajszálat és a teljes fejbőrt vastag rétegben befedte a készítmény. Alaposan masszírozza be a haj tövétől a haj végéig, különös figyelemmel a tarkóra és a fül mögötti területre. 200 ml= akár 8 mosásra elegendő a kezelt haj hosszúságától függően.

2. lépés: hagyja hatni 5 percig

Hagyja hatni 5 percig. Ha biztos akar lenni a tetvek és serkék elleni sikeres kezelésben, akkor hagyja fenn legfeljebb 10 percig.

3. lépés: víz hozzáadásával mossa meg a hajat

Vizezze be a hajat, és habosítsa fel rajta a sampont. Alaposan mossa meg és öblítse ki a hajat. Győződjön meg róla, hogy mindent teljesen kiöblített a hajból. Formázza a hajat a megszokott módon.

4. lépés: távolítsa el a fejtetveket és a serkéket

Mielőtt megszárítja a hajat, használja a csomagban található Paranit fejtetű-eltávolító fésűt a tetvek és serkék eltávolításához.

A készítmény kiöblítését megelőzően ne használjon hajszárítót.

1. Fésülje meg a nedves hajat a sűrű fogazatú fejtetű-eltávolító fésűvel.

2. Ossza a hajat 4 részre: a homloktól a tarkóig, majd egyik fültől a másikig. Hosszú haj esetén be is fonhatja az egyes részeket.

3.Minden egyes részt külön kezeljen elválasztva a kis tincseket, hogy a fejbőr láthatóvá váljon.

4. Fésüljön át minden hajtincset. A fésülést közvetlenül a fejbőrtől kezdje.

5. Távolítsa el a fésűvel az összes talált tetvet és/vagy serkét.

6. Minden serkementes hajtincset helyezzen egy oldalra.

7. A visszafertőződés elkerülése érdekében minden hajtincs átfésülése után tisztítsa meg a fésűt egy vattakoronggal, valamint a fésülést mindig a fejtetőtől lefelé haladva végezze.

Fontos megjegyzés

A Paranit Extra Strong sampon nem kémiai úton hat, így nem alakulhat ki rezisztencia ellene. Ennek ellenére lehetséges, hogy akit már kezeltek, az más, addig nem kezelt személytől visszafertőződik (pl. iskolában). Az LPF technológiának köszönhetően a Paranit Extra Strong sampon akár 72 órán* keresztül csökkenti az újrafertőződés esélyét. 7 nap elteltével ismételje meg a fejtetvek ellenőrzését száraz hajon. Szükség esetén ismételje meg a kezelést. A Paranit Extra Strong sampon ebben az esetben is minden kockázat nélkül újból használható, hatékonysága változatlan marad.

Mit kell még tennie?

Értesítse az iskolát és szükség esetén másokat is a fejtetűfertőzésről. Kerülje a potenciálisan fertőzött ruhadarabok cseréjét és közös használatát. Vizsgálja meg a családtagokat, szükség esetén használja a Paranit Extra Strong sampont.

Használat előtti óvintézkedések: Ne használja a készítményt:

• a készítmény bármely összetevőjével szemben fennálló allergia esetén,

• 2 évnél fiatalabb gyermekeknél

Ez a készítmény csak fejtetű ellen alkalmazható (a testen vagy nemi szerveken élő tetvek ellen nem alkalmazható).

Terhesség és szoptatás

A Paranit Extra Strong sampon használata nem ellenjavallt terhesség és szoptatás esetén. Azonban terhesség vagy szoptatás idején bármely termék használata előtt, minden esetben javasolt kikérni kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.

Figyelmeztetések

Ne nyelje le. Ne használja irritált bőrön. Kizárólag külső használatra. Lenyelés vagy belélegzés esetén azonnal forduljon toxikológiai központhoz vagy orvoshoz.

Kerülje a szembejutást és a nyálkahártyákkal (száj, orr) való érintkezést. Szembe kerülés esetén mossa ki alaposan bő vízzel. Ha a szemirritáció nem múlik el, forduljon orvoshoz.

Az illatanyaggal és az egyéb összetevőkkel szembeni allergia esetén ne használja a terméket. Bőrkiütés, irritáció vagy túlérzékenység esetén azonnal függessze fel a kezelést, és mossa meg a haját a szokásos samponjával.

Alaposan mossa ki a készítményt. Többszöri alkalmazásra lehet szükség. Mindig tartsa be a készítmény hatóidejét. Ne használja a készítményt lefedett fejbőrön, például zuhanysapka vagy alufólia alatt.

Ha véletlenül kiönti a készítményt, azonnal és alaposan mossa fel szappannal és forró vízzel, hogy ne maradjon csúszós a padló.

GYÚLÉKONY: A kezelt hajat tartsa távol tűztől, nyílt lángtól vagy forró tárgyaktól (gyertyák, kandalló, hajszárító, sütő, ...). Soha ne gyújtson rá használat vagy kezelés közben.

Minden, a készítmény használatából adódó súlyos balesetet jelenteni kell a gyártónak vagy a forgalmazónak.

Lehetséges mellékhatások

Viszketés és irritáció a szemek körül.

A fejbőr hámlása.

Kontakt irritáció és kivörösödés a fejbőrön, a füleken vagy a nyakon.

Tárolás

• Száraz helyen, fénytől védve, szobahőmérsékleten (15°C - 25°C) tárolandó.

• Ne használja az üvegen feltüntetett lejárati idő után.

• Gyermekektől elzárva tartandó!

Hulladékkezelés

A kimosott üveget a helyi hulladékkezelési előírásoknak megfelelően dobja szelektív hulladékgyűjtőbe.

Összetevők

Ásványi olaj, habképző anyagok, LPF (Lice Protection Factor - tetvek elleni hatóanyag), illatanyag.

 *Az LPF védelmet és a pediculicid hatékonyságot ex vivo adatokkal bizonyították. A Paranit sampon a fejtetű 100%-át és a serkék közel 100%-át elpusztítja. Használjon megfelelő mennyiségű készítményt, és fésülje át a hajat alaposan, hogy az összes serkét eltávolítsa.

Forgalmazó

Omega Pharma Hungary Kft. 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.

www.paranit.hu

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen