A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Rennie rágótabletta Narancs (36x)

Webes ár
1.945 Ft
Akciós ár 1.665 Ft
Kedvezmény: 14%
Menny.:db
A Rennie gyors és hatékony megoldást nyújt gyomorégés és refluxos panaszok esetén, már kellemes narancs ízben is.
Cikkszám: 565806
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Szokásos adagja: 1 vagy 2 rágótablettát elszopogatni vagy elrágni. Lehetőleg étkezés után 1 órával, ill. lefekvés előtt 1 órával kell bevenni. Ettől eltérő időszakban gyomorégés esetén további 1 vagy 2 tabletta alkalmazható. 24 órán belül legfeljebb 11 tablettát szabad bevenni. A készítmény csak 12 év feletti gyermekek és felnőttek kezelésére javasolt. Amennyiben a kezelés ellenére a tünetek továbbra is fennállnak, a súlyosabb betegségek kizárására további kivizsgálás javasolt.

FIGYELEMEZTETÉS:
Hosszantartó alkalmazását kerülni kell. A készítmény képes elfedni a gyomor malignus folyamatait. A készítmény veseműködési zavarokban történő alkalmazásakor a szérum magnézium koncentrációját rendszeresen ellenőrizni kell. Ilyen esetekben a készítmény tartós, nagy adagokkal történő alkalmazását kerülni kell, vagy a szérum kalcium koncentrációját is rendszeresen kell ellenőrizni. Óvatosan alkalmazható konstipációban szenvedő, aranyér problémákkal küzdő betegek esetében és sarcoidosisban. A készítmény nem alkalmazható nagy mennyiségű tej és tejtermékek fogyasztásával egyidejűleg. Tartós alkalmazása megnöveli a vesekövek kialakulásának kockázatát. Egyedi esetekben beszámoltak a kalcium-karbonát alkalmazása és az appendicitis, gastrointestinalis vérzés, bélelzáródás vagy ödéma kialakulása közötti lehetséges összefüggésről. A készítmény szacharózt tartalmaz, ezért a ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában a készítmény nem szedhető. Amennyiben a tünetek 7 napon túl fennállnak, orvosi kivizsgálás szükséges. Terhesség: Alkalmazható terhességben az előírt adagolással, de a hosszú ideig történő nagy adagok alkalmazását kerülni kell. Szoptatás: Szoptatás ideje alatt alkalmazható. Mivel jelentős mennyiségű kalciumot tartalmaz, szigorúan be kell tartani a terhes nőknek a javasolt napi mennyiséget és kerülni kell a tej és egyéb kalciumtartalmú termékek egyidejű fogyasztását.

ÖSSZETÉTEL:
680 mg kalcium-karbonát (amely megfelel 272 mg elemi kalciumnak), és 80 mg magnézium-karbonát rágótablettánként. Fontosabb segédanyagok: 475 mg szacharóz.

ELLENJAVALLAT:
A készítmény hatóanyagaival, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység. Súlyos veseelégtelenség. Hypercalcaemia és/vagy hypercalcaemiát eredményező állapotok. Korábban fennálló hypophosphotaemia. Nephrolitiasis (kalcium tartalmú vesekövek következtében).

MELLÉKHATÁS:
A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei: Ritka: túlérzékenységi reakciók Anyagcsere- és taplálkozási betegségek és tünetek: Hosszú ideig nagy dózisban alkalmazva hypermagneseamiához vagy hypercalcaemiához és alkalózishoz vezethet, különösen a vesebetegek esetén. Tejjel együtt alkalmazva Burnett szindróma kialakulásához vezethet. Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: Bár hashajtó hatású lehet, de az ajánlott adagban történő alkalmazása esetén nem várható ilyen mellékhatás.

KÖLCSÖNHATÁS:
Más gyógyszerek felszívódását és kiválasztását befolyásolhatja, különösen azokat, amelyek savas közegben szívódnak fel. Kimutatták, hogy a kalcium- és magnézium tartalmú antacidumok gátolják bizonyos antibiotikumok (pl. tetraciklinek és kinolonok), szívglikozidok (pl. digoxin, digitoxin) felszívódását. A kalcium sók csökkentik a fluorid felszívódását. Tiazid diuretikumok csökkentik a kalcium kiválasztását a vizeletbe. Ennek következtében a hypercalcaemia kialakulási kockázata nő, így a plazma kalcium szintjét rendszeresen monitorozni kell, a tiazid diuretikumok egyidejű adásakor. A kalcium- és magnézium sók gátolják a foszfátok felszívódását. Nem ajánlott a savkötő készítmények és egyéb gyógyszerek egyidejű alkalmazása. Az antacid készítményeket az egyéb gyógyszerek bevételéhez képest nem egyszerre, hanem 1-2 óra múlva javasolt alkalmazni. Hatása a laboratóriumi értékekre: A kiválasztó rendszerben emelkedhet a pH, míg a foszfát és kálium szérum szintje csökkenhet az antacidumok hoosszú ideig, nagy mennyiségben történő alkalmazásakor.
 
Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Rágó-, szopogató tabletta
Kiszerelés 36x
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Rágó-, szopogató tabletta
Kiszerelés 36x