A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.
Termék címkék:
Hasmenés csillapítása

Teva-Enterobene2 mg filmtabletta (régi:Enterobene (20x)

Webes ár
1.649 Ft
Akciós ár 1.499 Ft
Kedvezmény: 9%
Menny.:db
A diarrhoea tüneti kezelésére (szintetikus opioid/piperidin-származék), amennyiben oki terápia nem áll rendelkezésre.
Cikkszám: 435903
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Felnőtteknek és 6-17 éves gyermekeknek Akut diarrhoea: Akut esetben a kezdő adag 2 filmtabletta (4 mg) felnőtteknek, ill. 1 filmtabletta (2 mg) gyermekeknek, ezt követően 1 filmtabletta (2 mg) minden laza széklet után.Krónikus diarrhoea:Krónikus esetben a kezdő adag napi 2 filmtabletta (4 mg) felnőtteknek, ill. napi 1 filmtabletta (2 mg) gyermekeknek. A kezdő adagot a napi 1-2 alkalommal történő szilárd széklet ürítéséig kell módosítani. Ez az állapot rendszerint 1-6 filmtabletta/nap adaggal (2 mg - 12 mg) érhető el. A szokásos adag felnőtteknek általában napi 1-6 filmtabletta (2 mg - 12 mg).A maximális napi adag felnőttek esetében akut és krónikus hasmenés kezelésére 8 filmtabletta (16 mg). Gyermekek esetében testtömegtől függően, maximum 3 filmtabletta/20 ttkg adható, de a maximális napi adag a napi legfeljebb 8 filmtablettát nem haladhatja meg.2-5 éves gyermekekAz Enterobene-ratiopharm 2 mg filmtabletta alkalmazása 6 éves kor alatti gyermekeknek nem javasolt.2 éves kor alatti gyermekekA loperamid-hidroklorid 2 éves kor alatti gyermeknek nem adható.Az alkalmazás módja A filmtablettát egészben, összerágás nélkül, elegendő folyadékkal kell bevenni.

FIGYELEMEZTETÉS:
Hosszantartó alkalmazása során orvosi ellenőrzés szükséges. Az akut diarrhoea kezelését célzó, orvosi javallat nélkül történő alkalmazása csak felnőttek és 12 éven felüli gyermekek esetében lehetséges. Enterobenével történő 2 napon túli kezelést csak orvosi előírásra és megfigyelés mellett szabad végezni. Hasmenés esetén fokozott folyadék- és sóvesztés fordulhat elő. Ezért diarrhoea esetén a legfontosabb terápiás intézkedés a folyadék- és elektrolitpótlás. A gyógyszer szedését obstipáció, hasi puffadás vagy kisfokú ileus esetén azonnal abba kell hagyni. Amíg a diarrhoea fennáll, a szervezet víz- és elektrolit pótlásáról - különösen gyermekek esetében - és a megfelelő diétáról gondoskodni kell. 2 év alatti gyermekeknek nem adható a loperamid-hidroklorid hatóanyag. 6 éves kor alatt az Enterobene-ratiopharm 2 mg filmtabletta alkalmazása nem javasolt. Terhesség alatti biztonságos alkalmazhatóságánál nem állnak rendelkezésre adatok. A készítmény az anyatejbe kiválasztódik, ezért terhesség és szoptatás ideje alatt a filmtabletta nem alkalmazható. Alkalmazásának első szakaszában - egyénenként meghatározandó ideig - járművet vezetni vagy baleseti veszéllyel járó munkát végezni tilos. A továbbiakban egyedileg határozandó meg a tilalom mértéke. TÚLADAGOLÁS: Túladagolás tünetei a székrekedés, ileus és neurotoxicitás (görcsök, apátia, somnolentia, choreoathetosis, ataxia, légzésdepresszió.) Az opiát-antagonista naloxon próbaképpen mint antidotum adható. A gyomorban még megtalálható hatóanyag-maradványok eltávolítása érdekében adott esetben gyomormosást kell végezni.

ÖSSZETÉTEL:
2,00 mg loperamid-hidroklorid filmtablettánként.Segédanyag: 42,8 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz filmtablettánként.

ELLENJAVALLAT:
Loperamid nem alkalmazható: - loperamiddal vagy az alkotórészek bármelyikével szemben fennálló ismert túlérzékenység esetén, - 2 év alatti gyermekeknek nem adható a loperamid-hidroklorid hatóanyag. - 6 éves kor alatt az Enterobene-ratiopharm 2 mg filmtabletta alkalmazása nem javasolt. - olyan állapotokban, amikor a bélműködés lassítását kerülni kell, pl. haspuffadás, obstipáció és ileus, - terhesség és szoptatás alatt, - lázzal és véres széklettel járó hasmenés esetén, - colitis ulcerosa akut rohama esetén, - antibiotikum bevétele alatt vagy azt követően jelentkező hasmenés esetén (pseudomembranosus /antibiotikum által okozott/ colitis). A filmtabletta orvosi ellenőrzés nélkül nem alkalmazható: - 12 éven aluli gyermekek esetén, - krónikus hasmenés (krónikus diarrhoea loperamiddal csak orvosi előírást követően kezelhető), - súlyos májbetegség esetén vagy azt követően, mivel a loperamid lebomlása zavart szenvedhet. Az Enterobene-ratiopharm 2 mg filmtabletta laktóz-monohidrátot is tartalmaz. Örökletes galaktóz intoleranciában, laktóz intoleranciában vagy glükóz-galaktóz malabszorpcióban a készítmény nem szedhető.

MELLÉKHATÁS:
A készítmény alkalmazásakor esetenként fejfájás előfordulhat. Ritkán fáradtság, szédülés, hasgörcsök, émelygés, szájszárazság, bőrexamhema jelentkezhet. Egyes esetekben ileus alakulhat ki, és toxikus megacolon kifejlődését segítheti elő.

KÖLCSÖNHATÁS:
Nem ismertek.

EGYÉB:
TÚLADAGOLÁS: Túladagolás tünetei a székrekedés, ileus és neurotoxicitás (görcsök, apátia, somnolentia, choreoathetosis, ataxia, légzésdepresszió.) Az opiát-antagonista naloxon próbaképpen mint antidotum adható. A gyomorban még megtalálható hatóanyag-maradványok eltávolítása érdekében adott esetben gyomormosást kell végezni.

Akciós Igen
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Tabletta, filmtabletta, drazsé
Kiszerelés 20x
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!