A Csillag Patikák webshop cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat, melyet az oldal használatával együtt elfogad.

Zovirax Duo 50mg/g+10mg/g krém ajakherpeszre (2g)

Webes ár 3.018 Ft
Menny.:db
Két hatóanyaggal csökkentheti a herpeszes hólyagok kialakulását, az ajakherpesz tüneteinek kezelésére.
Cikkszám: 527254
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

ADAGOLÁS:
Kizárólag külsőleges alkalmazásra.A krém alkalmazása előtt és után kezet kell mosni, valamint a fertőzés súlyosbodásának, illetve továbbterjedésének megelőzése érdekében kerülni kell a hólyagok felesleges dörzsölését vagy törölközővel való érintését.Felnőttek illetve 12 éves és idősebb serdülőkA Zovirax Duo-t naponta öt alkalommal - kb. 3-4 óránként, az éjszakai kezelés kihagyásával - 5 napon át kell alkalmazni. A kezelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni, lehetőleg az első jelek vagy tünetek megjelenését követően, azonnal. Minden alkalommal elegendő mennyiségű krémet kell felvinni az érintett terület befedésére, beleértve a hólyagok külső széleit is, ha azok jelen vannak. A kezelés 5 napig tart. Ha a hólyagok 10 nap után is jelen vannak, a beteget orvoshoz kell irányítani.GyermekekA Zovirax Duo biztonságosságát és hatásosságát 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében nem igazolták

FIGYELEMEZTETÉS:
TERHESSÉG: A Zovirax Duo terhesség alatt csak abban az esetben alkalmazható, ha a potenciális terápiás előnyök meghaladják az alkalmazásból eredő esetleges ismeretlen kockázatokat. Mindazonáltal a topikálisan alkalmazott aciklovirből és hidrokortizonból származó szisztémás expozíció nagyon csekély mértékű.Az aciklovir forgalomba hozatalt követő terhességi regiszterében bármely gyógyszerformában alkalmazott aciklovir-expozíciónak kitett terhességek kimenetelei szerepelnek. Az aciklovir-expozíciónak kitett személyeknél a regiszter nem mutatott emelkedést a születési rendellenességek számában az általános populációhoz képest.A hidrokortizonra vonatkozóan rendelkezésre álló kiterjedt klinikai adatok nem mutatnak fokozott teratogenitási kockázatot a topikális kortikoszteroidok klinikai alkalmazásával kapcsolatban. Alacsony expozíció mellett végzett állatkísérletekben a fejlődési toxicitás vonatkozásában káros hatásokat figyeltek meg.SZOPTATÁS:Az aciklovir és a hidrokortizon szisztémás alkalmazás esetén átjut az anyatejbe. Azonban a Zovirax Duo anyai alkalmazását követően a szoptatott csecsemőkbe átjutó dózisok elhanyagolhatóak. A Zovirax Duo azonban csak abban az esetben használható szoptatás során, ha alkalmazása egyértelműen szükséges.Termékenység:Nem állnak rendelkezésre humán adatok a topikálisan alkalmazott Zovirax Duo termékenységre gyakorolt hatásának értékeléséről. JÁRMŰVEZETÉS: A Zovirax Duo nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.Kizárólag külsőleges alkalmazásra: az ajkakon és az arcon jelentkező herpesz kezelésére alkalmazandó. Nem alkalmazható a nyálkahártyákon (pl. szemben, szájüregben, orrban vagy a nemi szerveken). A Zovirax Duo nem alkalmazható a genitális herpesz kezelésére.Különösen vigyázni kell, hogy szembe ne kerüljön.Súlyos, kiújuló herpes labialis esetén ki kell zárni egyéb fennálló betegségeket.Nem alkalmazható okkluzív kötéssel, pl. tapasszal vagy speciális herpesztapasszal.A Zovirax Duo nem alkalmazható immunhiányos betegek esetén a pseudo-opportunista fertőzések, illetve a gyógyszerre rezisztens patogén törzsek kialakulásának lehetősége miatt, amelyek szisztémás antivirális kezelést igényelnek.Fel kell hívni az ajakherpeszben szenvedők figyelmét arra, hogy kerüljék a vírus terjesztését, különösen aktív laesiók fennállása esetén (pl. az alkalmazás előtt és után mossanak kezet).Kerülni kell a hosszútávú, folyamatos alkalmazást. A gyógyszer 5 napnál tovább nem alkalmazható. Az egyidejűleg fennálló, egyéb eredetű dermatitisz esetén történő alkalmazást nem vizsgálták. Cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, mely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. kontakt dermatitisz). Propilén-glikolt tartalmaz, mely bőrirritációt okozhat.

ÖSSZETÉTEL:
50 mg aciklovir 10 mg hidrokortizon (1%)1 gramm krémben.

ELLENJAVALLAT:
A készítmény hatóanyagaival, a valaciklovirral vagy a 6.1 pontban felsorolt bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység. A Herpes simplex vírustól eltérő bármely más vírus által okozott, illetve gombás, bakteriális vagy parazitás eredetű bőrfertőzés.

MELLÉKHATÁS:
Az aciklovir hatóanyag önmagában történő alkalmazásával kapcsolatos forgalomba hozatalt követő tapasztalatok alapján nagyon ritka mellékhatásként azonosították az azonnali túlérzékenységi reakciókat, beleértve az angiödémát.GyermekekA 12-17 éves serdülőknél a biztonságossági profil hasonló volt a felnőtteknél tapasztalthoz.

KÖLCSÖNHATÁS:
A Zovirax Duo-val nem végeztek interakciós vizsgálatokat.
 
Akciós Nem
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Krém, kenőcs, gél
Kiszerelés 2g
Bővebben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Akciós Nem
Egészségpénztárra elszámolható Igen
Gyógyszerforma Krém, kenőcs, gél
Kiszerelés 2g